Fără F, rămâne doar Vasile, care nu este puțin lucru. Nu am să vorbesc acum despre Sf. Vasile cel Mare, deschizător de an, an de an. Dascăl al dreptei credințe și al milosteniei. Acum voi spune doar că întâlnim adesea și, grăbiți, trecem pe lângă, fără să băgăm de seamă.

Nu am putut trece și de data aceasta. M-a impresionat scena unde Vasile_fără_F este vedeta și m-au oprit atât de cele multe spuse atât de simplu, dar împins la spate de vreo câteva ori, m-am decis să public acest blog, unde se pot împărtăși lucruri reale, că de ălealalte se ocupă ăilalți ai lui Vasile_fără_F.

Vasile_fără_F este peste tot acolo unde nici măcar nu putem comenta evidența celor cuvântate de falsul cuvântător. Ne influențează negativ viața și ne ocupă timpul, la adăpostul prezumțiilor. Cu un dușman în carne și oase, care este în fața ta, te poți lupta. Cu Vasile_fără_F este mai greu. Are mulți aliați conivenți, printre care și prezumția. Prezumția face ca unii să fie mai egali fațăde alții. Este forța lui Vasile_fără_F.

Și uite așa am ajuns la scopul blogului. Eu cred că Vaslie_fără_F trebuie lăsat fără prezumție. Și adus la stare de egalitate. Știți că s-a vărsat sânge pentru Libertate, egalitate, fraternitate ! Păi cu Vasile_fără_F cocoțat deasupra, se duce egalitatea, odată cu ea și libertatea, iar despre fraternitate…..

Lăsat să zburde, Vasil_fără_F face ca libertatea să devină un deziderat constituțional al unei Constituții îngrădite deocamdată de 20.000 legi, din care unele esențiale (legea sănătății, codul muncii, codul fiscal, legea pensiilor) schimbate de mii de ori, iar fraternitate în dezbinare nu există.

Dezbinarea este și ea necesară dezbinatorilor, ce se vor a fi văzuți eliberatori și sprijinitori, iar slugile lor intuitive sunt puse la treabă pe câțiva arginți, iar ele recunoscătoare se străduiesc din greu pentru firimiturile primite. Oare, dacă am fi liberi, la ce ar trebui eliberarea ? Și dacă am fi sprijiniți prin noi înșine, la ce ar trebui sprijinul altora ?

Uite așa ajungem la celălalt aliat conivent al lui Vasile_fără_F, numit promisiunea, cadoul sau calul troian. Fără calul troian nu cade cetatea.

Și vizată de Vasile_fără_F este cetatea încrederii. Încrederea aduce cu ea speranța. Speranța unui viitor mai bun, în care să existe libertate, egalitate și fraternitate. Fără încredere, suntem pe mâna lui Vasile_fără_F. Dar nici lui Vasile_fără_F nu îi este ușor, atunci când unii se prind cum stă treaba și devin cetățeni.

Și acum să ajungem la concluzie. Să opunem lucruri reale lui Vasile_fără_F, cel lipsit de realitățile promise.

Ori de câte ori avem de-a face cu Vasile_fără_F, care știe că este nobil să promită, fără a se ține de cuvânt, atât timp cât arareori este tras la răspundere, avem dată alegerea să îi arătăm că oamenii cred încă în valorile sociale ale statului de drept în care cetățeanul trebuie să fie nu doar un simplu plătitor de taxe și impozite sau să acceptăm cadoul lui Vasile_fără_F, care ne va dezbina și ne va lăsa fără încredere, ca el să o ducă din ce în ce mai bine, în timp ce slugile sale intuitive se vor gudura pentru firimiturile primite, iar restul o vor duce din ce în ce mai rău.

Pedeapsă aspră, dar meritată, atât timp cât fiecare dintre noi alegem să fim mai mult plătitori de taxe și impozite și mai puțin cetățeni.

Scroll to Top