Acum aproape 100 de ani politicienii se dadeau in poze cu Petrache Lupu, iar Regele Mihai i-a botezat un copil, cu speranța că poate se prinde și un procent de popularitate de ei. Azi politicienii ocupați cu ce știm cu toții, s-au dat tarziu în mass-media cu David Popovici, ca la Budapesta nu au fost, s-au declarat mandri ca si cum ar fi avut vreo contributie si i-au oferit Regelui Înotului 1.000.000 de lei, adica vreo 200.000 euro, fara a preciza daca suma e neta sau impozabila. Că este sătulă lumea de judecăți care se prescriu pentru ei, iar pentru ceilalți ce încep de la Judecătorie se termină fără dreptate nici la Înalta Curte.

Corect ar fi fost altfel. Sa îl recunoasca public in Piata Constitutiei pe Regel Înotului, să îl prezinte țării pe David Popovici și sa îi ofere măcar pe sfert cât au cheltuit Franța, Canada sau SUA sa ajunga după. Sau puteau să îi ofere și 10.000.000 euro net, să nu îi ia durerea de cap de atâta calcul. Si puteau la câtă mândrie au invocat, să îi ofere și o medalie de onoare.

Dar cei care s-au umilit în fel și chip să ajungă unde au ajuns, nu în stare de așa ceva. Cum să ofere, fără să primescă ? Și cum să recunoască că se poate și fără ei ? Precis că va urma o OUG ca nimeni să nu mai poată candida fără o licență, aprobare, ceva, necesară ca să nu pună în pericol viața sportivului (…)

Scroll to Top